info@jostedalsbre.no

Jostedalsbreen

Få mest ut av turen

Tur til JostedalFor mange kan en reise til Jostedalsbreen være en stor opplevelse og noe man har sett frem til i lang tid. Det er mye man kan gjøre i Jostedal og i området rundt, så det kan være vanskelig å vite hvordan man skal disponere tiden man har til rådighet. Vi gir deg derfor noen tips til hvordan du får mest mulig ut av besøket ditt til Jostedalsbreen.

Planlegg på forhånd

Vi kan vanskelig si hvilke aktiviteter du burde ta del i og prøve ut. Det er det for mange ulike variabler til. Men det vi kan oppfordre til er å planlegge turen nøye på forhånd og sjekke ut alt som kan gjøres. Det å reise uten noe spesielle planer på forhånd kan høres attraktivt ut, men sjansen blir da stor at man går glipp av noen morsomme aktiviteter som hadde vært gøy å prøve ut og gjøre. Vi skal seinere i denne artikkelen komme med noen gode forslag til hva det kan være.

Ta med gode klær

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær heter det. Det gjelder spesielt om man skal besøke Jostedalsbreen. Ikke la det være opptil værgudene om du får en god naturopplevelse eller ikke. Sjekk værmeldingene godt og ta med klær i henhold til det. Husk også at dersom du skal på brevandring må du med gode fjellsko og varme vanntette klær.

Velg en guidet tur

Det å bare komme seg til Jostedalsbreen er en destinasjon i seg selv, men vi vil anbefale alle som kan og ta en guidet tur på selve breen. Da får man virkelig følelsen over hvor massiv Jostedalsbreen egentlig er, den største på fastlands Europa, og vi tror helt sikkert at det gir deg en naturopplevelse du vil huske lenge. Velg en tur etter egne preferanser. Om du ønsker en lett gåtur innover, eller du vil prøve deg på på isklatring, er det helt opptil deg. Mulighetene er mange!

Andre aktiviteter

Når du allerede er i området kan det være kjekt å kombinere en tur til Jostedalsbreen med noen av de andre gode naturopplevelsene som finnes her.

Rafting i breelven Jostedøla

Om ikke isklatring er nok til å få adrenalinet ditt til å bruse, vil rafting i breelven Jostedøla garantert gjøre det. Velg mellom mer rolige familieturer eller fartsfylte riverboarding turer. På sistnevnte må du kunne vise til gode svømmekunnskaper først!

Kajakktur i Jostedalen

Det å ta innover seg Jostedalsbreen fra vannet er en annen flott opplevelse. Det er flere organiserte turer som går jevnlig, alt fra enkle dagsturer til overnattingsturer. Ønsker du å ta inn breen til både fots og kajakk kan du velge deg en tur som inkluderer begge deler.